Меню

6 найпопулярніших видів піци

Італійська піца – страва, яка знайома всім, проте мало хто замислювався, скільки насправді цікавих та поживних видів існує. Тому сьогодні ми поговоримо про це, про  найпопулярніші варіанти трикутничків родом з сонячної Італії.

Топ піц з Італії, які неможливо не знати

Усі види італійської піци суттєво відрізняються один від одного, проте їх споріднює спосіб та особливості приготування, а ще – класичні інгредієнти.

1. Неаполітанська

Класика, яку не так вже й давно додали до переліку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Справжня неаполітанська піца м’яка, не містить хрумкої скоринки, а також випікається за температури у 400 градусів у печі на дровах. Щоб досягти цього її розкочують від центру до країв, рухаючи таким чином усередині тіста бульбашки повітря. Як результат – скоринка випікається до того, як начинка посередині стане надто твердою.

2. Кальцоне

Можливо, один з найунікальніших різновидів піци, оскільки фактично являє собою закритий пиріг у вигляді напівмісяця. Насправді усередині ховається неаполітанська піца, яку банально згортають. Особливість полягає у тому, що тісто формують без міцних краєчків, а потім запікають у печі.

3. Смажена

Так-так, піца може бути не лише запечена у печі, а й смажена у фритюрі! З’явилась така страва, звісно, у Неаполі, де створюють найбільшу різноманітність сучасних піц. Візуально вона нагадує кишеньку, усередині якої – смачна начинка. Вона обсмажується у маслі до золотавого кольору, а начинка при цьому лишається свіжою, без краплинки масла.

4. Метрова

Цікаво, але це не новинка, яку придумали подавали в Україні, а досить актуальний різновид піци в Італії. Вона чимось візуально нагадує варіант, нарізаний на шматочки, проте готується трохи інакше. Її викладають не на деко, змащене та вкрите пергаментом, а запікають одразу у печі. Така страва досить унікальна, підходить для великої кількості людей, а ще має помірну товщину – близько одного сантиметра та безліч начинки.

5. Сицилійська

Насправді таку піцу часто плутають з іншими видами, бо заведено вважати, що вона має виключно квадратну форму. Інакше її називають сфінчіоне, й готують на території міста Палермо. Візуально вона чимось нагадує фокаччу, бо має високі бортики, присмачена спеціальним томатним соусом, який підсушують на сонці.

Цікаво, але на Сицилії існує безліч видів піци. Наприклад, скаччата, яку готують у Катанії, й яка складається з кількох шарів тіста, між якими викладають начинку з різними інгредієнтами.

6. Римська

А ось ця страва – повна протилежність неаполітанській класиці. Вона має значно тонкіше тісто, а ще – хрумку скоринку, а тому її можна тримати у руках, бо начинка не переважує краєчки, й трикутнички навіть не треба згортати для зручності.

Хочете обрати смачні італійські трикутнички – тоді нумо до нашого широкого асортименту!

Читайте також
25
April
12 маловідомих фактів про піцу

Ми споживаємо піцу майже кожного тижня, але ніколи не замислюватись про те, що ж насправді знаємо про неї. А про те, чому піца була створена не в Італії та інші унікальні факти ви дізнаєтесь з цієї статі. Топ фактів про піцу, яких ви точно не знали Думаєте, насправді трикутнички з’явились в Італії? Це найпоширеніша помилка, […]